В спешен порядък Министерството на здравеопазването ще обсъди възможните  изменения

...
В спешен порядък Министерството на здравеопазването ще обсъди възможните  изменения
Коментари Харесай

Законодателни промени ще гарантират медицинска помощ на украински граждани със статут на временна закрила

В незабавен порядък Министерството на здравеопазването ще разиска възможните  промени в Закона за убежището и бежанците, в Закона за здравето и в Закона за здравното обезпечаване , с цел да могат всички украински жители със статут на краткотрайна протекция , лицата с двойно поданство и българските жители, които идват от Украйна, да получават здравна помощ в размера и качеството, обезпечени на българските жители. Това оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Предложенията за законодателни промени бяха разисквани през днешния ден, 15 март, на среща сред здравния министър проф. Асена Сербезова, ръководителя на Надзорния съвет на НЗОК и шеф на кабинета на здравния министър доцент Васил Пандов и ръководителя на Комисията по опазването на здравето към Народното събрание доцент Антон Тонев.

Към сегашния миг Министерството на здравеопазването е основало организация за оказване на здравна помощ при незабавни положения на всички лица , идващи от Украйна. Спешната здравна активност се прави от центровете за незабавна здравна помощ и незабавните обособения на лечебните заведения, финансирани от държавния бюджет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР